0 232 616 11 60

KURUMSAL

Plant Akademi Söyleşi Serisi SUBÜ’de Başladı

‘Eğitimden Üretime Süs Bitkileri Üretimi’ konusunun konuşulduğu söyleşiye; Bursa Tarım ve Peyzaj A.Ş Genel Müdürü Semih Polat, Aliağa Belediyesi AliaKent A.Ş Genel Müdürü Yalçın Erduran, Ada Plant Satış ve Pazarlama Müdürü Musa Çelik katılırken programın moderatörlüğünü Plant Dergisi İmtiyaz Sahibi Remzi Adıyaman yaptı. Programa; Arifiye Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Ziraat Fakültesi Dekanı Taki Demir, Ziraat Fakültesi Akademisyenleri ile öğrencileri ve Sapanca MYO öğrencileri katıldı.

Bursa’da hayata geçirilen projelerden bahseden Tarım ve Peyzaj A.Ş Genel Müdürü Semih Polat; “Üretim ve proje anlamında bakıldığında farklı bakımlardan uzmanlıklar gerekmektedir. Uygulama alanında çalışmak için ülkemizin farklı iklim türlerine hakim olmak gereklidir. Üretim açısından deneyim elde etmek için staj yapmanız büyük önem taşıyor. Tarım ve Peyzaj A.Ş olarak bu anlamda kapılarımız tüm öğrenci arkadaşlarıma açık” dedi.

Peyzaj tasarımında dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat çeken AliaKent A.Ş Genel Müdürü Yalçın Erduran; “Tasarımda yalnızca listelerden bitki seçerek bir çalışmayı hayata geçirmek çok mümkün değil. İklim ve toprak şartlarına uygun doğru bitkilerin seçilerek projelerde kullanılması fark yaratıyor. Öğrencilik ve çalışma hayatınızda da uygulanabilir projeler hazırlamanız çok önemli. Peyzaj mimarları olarak alanımıza hakim olursak çalışma hayatında aktif bir rol oynayabiliriz” dedi.

Süs bitkileri üretiminin işin mutfağı olduğunu ve bu alanın peyzaj mimarlığı öğrencileri tarafından çok fazla tercih edilmediğini belirten Ada Plant Satış ve Pazarlama Müdürü Musa Çelik; “Sakarya’nın coğrafi şartları süs bitkileri üretimi açısından oldukça avantajlı. Bu doğrultuda çalışmalarına devam eden Ada Plant olarak staj deneyiminin önemini biliyor, kapılarımızın öğrencilerimize her zaman açık olduğunu vurgulamak isterim” dedi.

PSB Anatolia Fuarı’nda gerçekleştirilen Tasarım ve Uygulama Yarışması ile Plant Akademi söyleşilerinin öğrencilere deneyim kazandırmak amacıyla hayata geçirildiğini ifade eden Plant Dergisi İmtiyaz Sahibi Remzi Adıyaman; “TMMOB Peyzaj Mimarları Odası iş birliğinde düzenlenen yarışma öğrencilerin uygulama alanında deneyim sağlamasını hedefliyor. Söyleşilerimizde birbirinden önemli isimler deneyimlerini sizlerle paylaşarak kıymetli bir iletişim sağlanıyor. Bu anlamda ev sahibi Ziraat Fakültemize, değerli konuşmacılarımıza ve kıymetli öğrencilerimize katkılarınız için teşekkür ederiz” dedi.

Programın ikinci bölümünde dinleyicilerden gelen soruları yanıtlayan panelistlere Ziraat Fakültesi Dekanı Taki Demir; “SUBÜ Ziraat Fakültesi olarak bu yıl 500’ün üzerinde öğrencimiz var. Bu anlamda en hızlı büyüyen fakültelerin başında geliyoruz. Yeni öğretim yılına böyle güzel bir etkinlikle başlamak bizleri mutlu etti, herkese teşekkür ediyorum” dedi. Demir’in panelistlere teşekkür sertifikası takdim etti.